STOŁÓWKA SZKOLNA SP4 WIELICZKA – ROK SZKOLNY 2024/2025

 

 

Zapisy na obiady do stołówki szkolnej od 19.08.2024 do 29.08.2024. 

Koszt :

I danie – 5,00 zł. 

II danie – 13,00 zł

I i II danie -18,00 zł.

 

 

Obiady będą wydawane od 03 .09.2024 .(wtorek)

Proszę o wysłanie SMS dane dziecka ( 607-113-738)

  1. Imię i Nazwisko dziecka 
  2. Do jakiej klasy dziecko chodzi

3.Jaki posiłek dziecko będzie jadło.

.

  1. Numer kontaktowy do rodzica lub opiekuna .

Wpłatę za obiady należy dokonywać pod koniec bieżącego miesiąca na nr konta: 26 1050 1445 1000 0090 9334 5669 ING Bank Śląski S.A. F.H.U.ELENA. Lub bezpośrednio w stołówce szkolnej.

W treści przelewu proszę podać imię i nazwisko ucznia oraz klasę i za jaki miesiąc Państwo wpłacają.

Szanowni rodzice ! Rodzic lub opiekun dziecka ma obowiązek zgłaszać nieobecność dziecka w szkole włącznie z wycieczkami. SMS pod numer 607-113-738 . do godziny 09-00 w dniu nieobecności.

 Pozdrawiam serdecznie !

 

 

JADŁOSPIS 

https://docs.google.com/document/d/1wOfNi6t42TMhG10OdgKocRp6wVy_lseNgOFAfGYOa-g/edit?usp=sharing

I TYDZIEŃ

PONIEDZIAŁEK :

Zupa ogórkowa z ryżem i jarzynami zabielona śmietaną 30% (250 ml.)

Pierogi ruskie omaszczone cebulką i masłem 82% (250g.)

Kompot lub Herbata (200ml.)      755 kcal.

WTOREK :

Barszcz biały na wędzonce , zakwas naturalny z ziemniakami zabielany śmietaną 12%  (250ml.)

Gulasz wieprzowy w sosie własnym (100g)

Kasza jęczmienna utajona z masłem 82% (100g.)

Surówka (80g.)                            590 kcal.

Herbata lub kompot (200ml.)

ŚRODA :

Zupa Krupnik z ziemniakami  (250 ml.)

 Spaghetti Bolognese (pomidory krojone , mięso wieprzowo-wołowe)(300g.)

Kompot lub Herbata (200ml.)      387 kcal.

CZWARTEK :

Zupa jarzynowa z makaronem zabielana śmietaną 30% (250ml.)

Ziemniaki gniecione z masłem 82% (100g.)

Filet drobiowy panierowany (80g.)

Surówka (80g.)

Kompot lub Herbata (200ml)       538,2 kcal.

PIĄTEK :

Zupa pomidorowa z ryżem na rosole wołowo-drobiowym (250ml.)

Makaron Penne z białym serem półtłustym  i cukrem pudrem (200g.)

Kompot lub Herbata (200ml.)      419 kcal.

II  TYDZIEŃ 

PONIEDZIAŁEK :

Zupa kalafiorowa z ryżem zabielana śmietaną 12%  (250ml)

Risotto z piersią kurczaka, zielona fasolka cięta, marchewka z zielonym groszkiem (250g.)

Kompot lub Herbata (200ml.)        453 kcal.

WTOREK :

Żurek na wędzonce z ziemniakami (250ml.)

Kotlet mielony wołowo-wieprzowy (80g.)

Kasza Jęczmienna utajona z masłem 82% (100g)

Surówka  (50g.)

Kompot lub Herbata (200ml.)   420 kcal.

ŚRODA :

Zupa Krupnik z ziemniakami na wywarze wołowo-warzywnym (250ml.)

Kluski Śląskie z sosem pieczarkowym (250g.)

Kompot lub Herbata (200ml.)    385 kcal.

CZWARTEK :

Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietanką 18% (250ml.)

Ziemniaki Puree z masłem 82% (100 g)

Ryba panierowana pieczona (80g)

Surówka (50g)

Kompot lub Herbata (200ml.)      745 kcal

PIĄTEK :

Zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną 18% (250ml.)

Ryż z jabłkami szarlotka i cukrem pudrem (200g)

Kompot lub Herbata (200ml.)      438 kcal.

III TYDZIEŃ :

Poniedziałek.

Zupa ogórkowa z ryżem  zabielana śmietaną 12%  (250ml.)

Pierogi z białym serem z jogurtem naturalnym i cukrem pudrem  (200g.)

Kompot lub Herbata owocowa    (200ml.)

Wtorek.

Zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną 18%   (200ml.)

Kasza jęczmienna utajona z masłem 82% (100g.)

Gulasz wieprzowy w sosie naturalnym (80g)

Surówka   (50g.)

Kompot lub Herbata wieloowocowa   (200ml.) 

Środa.

Zupa Krupnik z ziemniakami na rosole  (250ml.)

Spaghetti Bolognese z mięsem mielonym wołowo-wieprzowym (200g.)

Kompot lub Herbata  (200ml.)

Czwartek.

Rosół z makaronem ( wołowina, indyk, kurczak,jarzyny) (200ml.)

Ziemniaki gniecione z masłem 82%    (100g.)

Filet drobiowy panierowany w płatkach Corn Flakes  (80g.)

Surówka  (50g.)

Kompot lub Herbata  (200ml.)

Piątek.

Zupa Grochówka na wędzonce z ziemniakami (250ml.)

Makaron Penne z serem białym półtłustym i cukrem pudrem (250g.)

Herbata owocowa lub kompot (200ml)

 

 

  I V TYDZIEŃ

Poniedziałek:

Zupa jarzynowa z ziemniakami na rosole zabielana śmietaną 18% ( 250 ml.)

Pierogi  z mięsem omaszczone cebulą prażoną na maśle 82% ( 200 g.)

Herbata owocowa (pigwa,malina,cytryna) (200 ml.)

Wtorek:

Barszcz czerwony z ziemniakami i warzywami zabielany śmietaną 12% ( 250 ml.)

Kasza jęczmienna utajona z masłem (82%)  (100 g.)

Pulpeciki z  sosem pomidorowym wołowo-wieprzowe(80g.)

Surówka (50g.)  

Kompot jagodowy lub herbata (200 ml.)

Środa:

Krupnik z ziemniakami (200 ml.)

Łazanki z mięsem mielonym Wołowo-wieprzowym, kapustą i cebulką (250g.)      

Herbata wieloowocowa lub kompot (200ml.)

Czwartek:

Zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną 18%(250 ml.)

Risotto z filetem kurczaka z ciętą zieloną fasolką i marchewką z groszkiem zielonym (250 g.)

Kompot wieloowocowy  (200 ml.)

Piątek:

Zupa pomidorowa z makaronem  (250 ml.)

Kopytka ziemniaczane z jogurtem naturalnym (200g.)

Herbata imbirowo- malinowa   (200ml.)