STOŁÓWKA SZKOLNA SP4 WIELICZKA – ROK SZKOLNY 2024/2025
Zapisy na obiady do stołówki szkolnej od 19.08.2024 do 29.08.2024.
Koszt :
I danie – 5,00 zł.
II danie – 13,00 zł
I i II danie -18,00 zł.
Obiady będą wydawane od 03 .09.2024 .(wtorek)
Proszę o wysłanie SMS dane dziecka ( 607-113-738)
- Imię i Nazwisko dziecka
- Do jakiej klasy dziecko chodzi
3.Jaki posiłek dziecko będzie jadło.
.
- Numer kontaktowy do rodzica lub opiekuna .
Wpłatę za obiady należy dokonywać pod koniec bieżącego miesiąca na nr konta: 26 1050 1445 1000 0090 9334 5669 ING Bank Śląski S.A. F.H.U.ELENA. Lub bezpośrednio w stołówce szkolnej.
W treści przelewu proszę podać imię i nazwisko ucznia oraz klasę i za jaki miesiąc Państwo wpłacają.
Szanowni rodzice ! Rodzic lub opiekun dziecka ma obowiązek zgłaszać nieobecność dziecka w szkole włącznie z wycieczkami. SMS pod numer 607-113-738 . do godziny 09-00 w dniu nieobecności.
Pozdrawiam serdecznie !
JADŁOSPIS
https://docs.google.com/document/d/1wOfNi6t42TMhG10OdgKocRp6wVy_lseNgOFAfGYOa-g/edit?usp=sharing
I TYDZIEŃ
PONIEDZIAŁEK :
Zupa ogórkowa z ryżem i jarzynami zabielona śmietaną 30% (250 ml.)
Pierogi ruskie omaszczone cebulką i masłem 82% (250g.)
Kompot lub Herbata (200ml.) 755 kcal.
WTOREK :
Barszcz biały na wędzonce , zakwas naturalny z ziemniakami zabielany śmietaną 12% (250ml.)
Gulasz wieprzowy w sosie własnym (100g)
Kasza jęczmienna utajona z masłem 82% (100g.)
Surówka (80g.) 590 kcal.
Herbata lub kompot (200ml.)
ŚRODA :
Zupa Krupnik z ziemniakami (250 ml.)
Spaghetti Bolognese (pomidory krojone , mięso wieprzowo-wołowe)(300g.)
Kompot lub Herbata (200ml.) 387 kcal.
CZWARTEK :
Zupa jarzynowa z makaronem zabielana śmietaną 30% (250ml.)
Ziemniaki gniecione z masłem 82% (100g.)
Filet drobiowy panierowany (80g.)
Surówka (80g.)
Kompot lub Herbata (200ml) 538,2 kcal.
PIĄTEK :
Zupa pomidorowa z ryżem na rosole wołowo-drobiowym (250ml.)
Makaron Penne z białym serem półtłustym i cukrem pudrem (200g.)
Kompot lub Herbata (200ml.) 419 kcal.
II TYDZIEŃ
PONIEDZIAŁEK :
Zupa kalafiorowa z ryżem zabielana śmietaną 12% (250ml)
Risotto z piersią kurczaka, zielona fasolka cięta, marchewka z zielonym groszkiem (250g.)
Kompot lub Herbata (200ml.) 453 kcal.
WTOREK :
Żurek na wędzonce z ziemniakami (250ml.)
Kotlet mielony wołowo-wieprzowy (80g.)
Kasza Jęczmienna utajona z masłem 82% (100g)
Surówka (50g.)
Kompot lub Herbata (200ml.) 420 kcal.
ŚRODA :
Zupa Krupnik z ziemniakami na wywarze wołowo-warzywnym (250ml.)
Kluski Śląskie z sosem pieczarkowym (250g.)
Kompot lub Herbata (200ml.) 385 kcal.
CZWARTEK :
Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietanką 18% (250ml.)
Ziemniaki Puree z masłem 82% (100 g)
Ryba panierowana pieczona (80g)
Surówka (50g)
Kompot lub Herbata (200ml.) 745 kcal
PIĄTEK :
Zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną 18% (250ml.)
Ryż z jabłkami szarlotka i cukrem pudrem (200g)
Kompot lub Herbata (200ml.) 438 kcal.
III TYDZIEŃ :
Poniedziałek.
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana śmietaną 12% (250ml.)
Pierogi z białym serem z jogurtem naturalnym i cukrem pudrem (200g.)
Kompot lub Herbata owocowa (200ml.)
Wtorek.
Zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną 18% (200ml.)
Kasza jęczmienna utajona z masłem 82% (100g.)
Gulasz wieprzowy w sosie naturalnym (80g)
Surówka (50g.)
Kompot lub Herbata wieloowocowa (200ml.)
Środa.
Zupa Krupnik z ziemniakami na rosole (250ml.)
Spaghetti Bolognese z mięsem mielonym wołowo-wieprzowym (200g.)
Kompot lub Herbata (200ml.)
Czwartek.
Rosół z makaronem ( wołowina, indyk, kurczak,jarzyny) (200ml.)
Ziemniaki gniecione z masłem 82% (100g.)
Filet drobiowy panierowany w płatkach Corn Flakes (80g.)
Surówka (50g.)
Kompot lub Herbata (200ml.)
Piątek.
Zupa Grochówka na wędzonce z ziemniakami (250ml.)
Makaron Penne z serem białym półtłustym i cukrem pudrem (250g.)
Herbata owocowa lub kompot (200ml)
I V TYDZIEŃ
Poniedziałek:
Zupa jarzynowa z ziemniakami na rosole zabielana śmietaną 18% ( 250 ml.)
Pierogi z mięsem omaszczone cebulą prażoną na maśle 82% ( 200 g.)
Herbata owocowa (pigwa,malina,cytryna) (200 ml.)
Wtorek:
Barszcz czerwony z ziemniakami i warzywami zabielany śmietaną 12% ( 250 ml.)
Kasza jęczmienna utajona z masłem (82%) (100 g.)
Pulpeciki z sosem pomidorowym wołowo-wieprzowe(80g.)
Surówka (50g.)
Kompot jagodowy lub herbata (200 ml.)
Środa:
Krupnik z ziemniakami (200 ml.)
Łazanki z mięsem mielonym Wołowo-wieprzowym, kapustą i cebulką (250g.)
Herbata wieloowocowa lub kompot (200ml.)
Czwartek:
Zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną 18%(250 ml.)
Risotto z filetem kurczaka z ciętą zieloną fasolką i marchewką z groszkiem zielonym (250 g.)
Kompot wieloowocowy (200 ml.)
Piątek:
Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml.)
Kopytka ziemniaczane z jogurtem naturalnym (200g.)
Herbata imbirowo- malinowa (200ml.)