JADŁOSPIS
IV TYDZIEŃ
PONIEDZIAŁEK :
Zupa ogórkowa z ryżem (250 ml.)
Kopytka ziemniaczane okraszone boczkiem i cebulą prażoną (200g.)
Kompot lub Herbata (200ml.)
WTOREK :
Zupa pomidorowa tradycyjna z makaronem (250ml.)
Bitki wieprzowe w sosie własnym (100g.)
Kasza jęczmienna utajona z masłem 82% (100g.)
Surówka (80g.)
Herbata lub kompot (200ml.)
ŚRODA :
Zupa Krupnik z ziemniakami (250ml.)
Łazanki z kapustą i mięsem wołowo-wieprzowym (200g.)
Kompot lub Herbata (200ml.)
CZWARTEK :
Rosół z wołowiny, indyka, kurczaka z makaronem (250ml.)
Ziemniaki gniecione z masłem 82% (100g.)
Filet drobiowy w płatkach kukurydzianych (100g.)
Surówka (80g.)
Kompot lub Herbata (200ml)
PIĄTEK :
Zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana (250ml.)
Makaron Penne z białym serem i cukrem pudrem (200g.)
Kompot lub Herbata (200ml.)
III TYDZIEŃ
PONIEDZIAŁEK :
Krupnik tradycyjny na wywarze mięsnym (200ml)
Pierogi na słodko z białym serem polane jogurtem naturalnym (200g.)
Kompot lub Herbata (200ml.)
WTOREK :
Barszcz biały na wędzonce z ziemniakami (200ml.)
Gulasz wieprzowy w sosie własnym (100g.)
Kasza Jęczmienna utajona z masłem 82% (100g)
Surówka (80g.)
Kompot lub Herbata (200ml.)
ŚRODA :
Zupa Ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietanką 30 % (200ml.)
Spaghetti Bolognese (250g.)
Kompot lub Herbata (200ml.)
CZWARTEK :
Zupa pomidorowa tradycyjna z makaronem kolanko zabielana śmietanką 30% (200ml.)
Risotto z fileta kurczaka z warzywami i ryżem (200gr.)
Kompot lub Herbata (200ml.)
PIĄTEK :
Rosół wołowo-drobiowy z makaronem a”la lana kluska (200ml.)
Ryba panierowana pieczona (80g.)
Ziemniaki gniecione z masłem 82% (100g.)
Surówka (80g.)
Kompot lub Herbata (200ml.)
II TYDZIEŃ :
Poniedziałek.
Barszcz czerwony z ziemniakami zabielany (200ml.)
Pierogi z mięsem omaszczone prażoną cebulką (200d.)
Kompot lub Herbata owocowa (200ml.)
Wtorek.
Zupa Kalafiorowa zabielana z koperkiem (200ml.)
Kasza jęczmienna utajona z masłem 82% (100g.)
Pulpecik (wołowo-wieprzowy) z sosem pomidorowym (100g)
Surówka (80g.)
Kompot lub Herbata wieloowocowa (200ml.)
Środa.
Zupa Krupnik na rosole (200ml.)
Kluski Śląskie z sosem pieczarkowym (200g.)
Kompot lub Herbata (200ml.)
Czwartek.
Zupa pomidorowa z makaronem zabielana (200ml.)
Ziemniaki gniecione z masłem 82% (100g.)
Filet drobiowy panierowany pieczony (80g.)
Surówka (80g.)
Kompot lub Herbata (200ml.)
Piątek.
Zupa Koperkowa z kluskami lanymi (200ml.)
Makaron rurka z serem białym i cukrem pudrem (250g.)
Herbata lub Kompot wieloowocowy (200ml.)
I tydzień
Poniedziałek:
Zupa jarzynowa z ziemniakami na rosole zabielana ( 250 ml.)
Pierogi ruskie omaszczone cebulą prażoną na maśle 82% ( 200 g.)
Herbata owocowa (pigwa,malina,cytryna) (200 ml.)
Wtorek:
Barszcz biały z ziemniakami ( 250 ml.)
Kasza jęczmienna utajona z masłem (82%) (100 g.)
Sznycel mielony wołowo-wieprzowy (80g.)
Kapusta kiszona zasmażana (80g.)
Kompot jagodowy (200 ml.)
Środa:
Krupnik z ziemniakami (200 ml.)
Spaghetti bolognese (250g.)
Herbata wieloowocowa (200ml.)
Czwartek:
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana (250 ml.)
Puree ziemniaczane z masłem (82%) (100 g.)
Ryba panierowana pieczona (100 g)
Surówka (80g)
Kompot wieloowocowy (200 ml.)
Piątek:
Zupa pomidorowa z makaronem (200 ml.)
Ryż z prażonymi jabłkami (250g.)
Herbata imbirowo- malinowa (200ml.)
Zapisy na obiady do stołówki szkolnej w roku szkolnym 2022/2023.
Zapisy na obiady do stołówki szkolnej od 22.08 .2022 do 27.08.2022.
Koszt obiadów wydawanych na jadalni z talerzy :
I danie – 5,00 zł.
II danie – 13,00 zł
I i II danie -17,00 zł.
Koszt obiadów w pojemnikach :
I danie – 5,00 + 0,50 = 5,50 zł.
II danie – 13,00 + 1,50 =14,50 zł.
I i II danie – 17,00 + 2,00 = 19,00 zł.
Obiady będą wydawane od 05 .09.2022 .
Proszę o wysłanie SMS dane dziecka ( 607-113-738)
1. Imię i Nazwisko dziecka
2. Do jakiej klasy dziecko chodzi
3.Jaki posiłek dziecko będzie jadło
4. Numer kontaktowy do rodzica lub opiekuna .
Wpłatę za obiady należy dokonywać pod koniec bieżącego miesiąca na nr.konta: 26 1050 1445 1000 0090 9334 5669 ING Bank Śląski S.A. F.H.U.ELENA.
Szanowni rodzice ! Rodzic lub opiekun dziecka ma obowiązek zgłaszać nieobecność dziecka w szkole włącznie z wycieczkami. SMS pod numer 607-113-738 . do 09-00 w dniu nieobecności. Pozdrawiam serdecznie !